Usein kysytyt kysymykset

Pakettiauton vuokraamiseen saattaa liittyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olemme koostaneet yhteen useimmiten esitettyjä kysymyksiä sekä ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Mikäli et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@pakuovelle.com tai arkisin 8:30 - 15:30 puh. 0600 419 89 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu).

Usein kysyttyä Pakun vuokrauksesta

Autot

Nokkakärryt kuuluvat autojen vakiovarusteisiin.

Kaikki pakettiautomme ovat malliltaan Ford Transiteja. Autoissamme on hyvä varustelutaso, polttoaineenkulutus on noin 9 litraa / 100 km.

Ford Transit 11,5 m³

Ford Transit 11,5 m³
Auton mitat
 • Tavaratilan tilavuus: noin 11,5 m³.
 • Tavaratilan mitat ovat: pituus 3,4 m, korkeus 1,88 m sekä leveys 1,78 m (takarenkaiden kohdalta 1,39 m).
 • Korkeus takaovien kohdalta: 1,75 m
 • Leveys takaovien kohdalta: 1,55 m.
 • Pakun ulkomitat ovat: pituus 6,08 m, korkeusrajoitus 2,8 m sekä leveys 2,47 m.
 • Kantavuus: 950 kg
Auton muut tiedot
 • Autot huollettuja, laadukkaita ja toimintavarmoja
 • Renkaat: Kesärenkaat/Kitkarenkaat.
 • Polttoaine: Diesel.
 • Kulutus: noin 10-11 L / 100 km.
 • Vaihteisto: automaatti/manuaali, ei valittavissa.
 • Rekisteröity: 3 hengelle.
 • Vakiovarusteet: Nokkakärryt, Ilmastointi sekä peruutustutka tai –kamera.
 • Ei vetokoukkua tai kiinnistysliinoja.

Ford Custom 6,8 m³

Ford Custom 6,8 m³
Auton mitat
 • Tavaratilan tilavuus: noin 6,8 m³.
 • Tavaratilan mitat ovat: pituus 2,90 m, korkeus 1,40 m sekä leveys 1,77 m (takarenkaiden kohdalta 1,39 m).
 • Korkeus takaovien kohdalta: 1,34 m.
 • Leveys takaovien kohdalta: 1,40 m.
 • Pakun ulkomitat ovat: pituus 5,34 m, korkeusrajoitus 2,10 m sekä leveys 2,27 m.
 • Kantavuus: 1100 kg
Auton muut tiedot
 • Autot huollettuja, laadukkaita ja toimintavarmoja
 • Renkaat: Kesärenkaat/Kitkarenkaat.
 • Polttoaine: Diesel.
 • Kulutus: noin 8-9 L / 100 km.
 • Vaihteisto: automaatti/manuaali, ei valittavissa.
 • Rekisteröity: 3 hengelle.
 • Vakiovarusteet: Nokkakärryt, Ilmastointi sekä peruutustutka tai –kamera.
 • Ei vetokoukkua tai kiinnistysliinoja.

Ei ole.

Kyllä saa.

Lemmikkien kuljettaminen autoissa on kielletty. Mikäli lemmikkiä on varausehtojen vastaisesti kuljetettu autossa, perimme siitä aiheutuneet siivous-/puhdistuskustannukset.

Pakussa on automaattinen digitaalinen parkkikiekko, joka sijaitsee ohjaamossa apukuljettajan puolella tuulilasin alareunassa. Automatiikka huolehtii siitä, että pakun pysäköintiaika näkyy ulkopuolelta katsottuna pysäköinninvalvojalle, eli pakun käyttäjän ei tarvitse muistaa asettaa parkkikiekkoa pysäköidessään alueelle, jossa kiekkoa tulee käyttää.

Kyllä voi. Osassa pakettiautoissamme on turvatyyny matkustajien paikoilla, joten jos olet asentamassa autoon turvaistuimen, tarkastathan apukuljettajan puolelta hansikaslokeron oikealta sivulta, löytyykö kyseisestä pakusta turvatyyny. Jos turvatyynyn kytkin löytyy, käännä se off-asentoon ajon ajaksi. Jos kytkintä ei ole, silloin ei ole turvatyynyäkään.

Pakettiautojen kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Kaikissa autoissa on ilmastointi vakiovarusteena. Lisäksi kaikissa autoissa on muita ajomukavuutta edistäviä varusteita, kuten vakionopeudensäädin sekä peruutustutka tai –kamera.

Ei ole.

Saatavilla on sekä manuaali- tai automaattivaihteisia pakuja. Vaihteistoa ei voi valita etukäteen.

Muuttoraha (entinen PakuRaha)

Muuttorahaa voi saada esimerkiksi palautekyselyihimme vastaamalla sekä asiakaskirjeittemme mukana.

Muuttorahalla maksaminen tapahtuu kätevästi varauksenteon yhteydessä. Syötä saamasi Muuttoraha-koodi sille varattuun kenttään. Klikkaa ”vahvista”-painiketta ja Muuttoraha-koodi on huomioitu maksussa. Mikäli maksat ainoastaan osan varauksen hinnasta Muuttorahalla, voit maksaa loppusumman valitsemallasi maksutavalla.

Muuttorahaa voi käyttää kaikkien konsernimme palveluiden maksamiseen. PakuOvelle.comilla pakuvuokran lisäksi myös muuttojen maksuun ja muuttolaatikoiden vuokraamiseen. Muuttoraha-koodi syötetään kampanjakoodi-kenttään maksutavan valinta kohdassa. Muuttoraha vähennetään maksettavasta summasta.

Cityvaraston verkkosivuilla muuttorahaa voi käyttää varastotilan vuokraukseen. Muuttoraha-koodi syötetään kampanjakoodi-kenttään vahvistaessa varaston vuokrasopimusta maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokran. Muuttoraha vähennetään maksettavasta summasta.

Suomen Opiskelijamuutoilla Muuttorahaa voi käyttää muuttovarausten maksuun. Muuttoraha-koodi syötetään kampanjakoodi-kenttään maksutavan valinta kohdassa. Muuttoraha vähennetään maksettavasta summasta.

Muuttoraha korvaa aiemmin käytössä olleen PakuRahan. Vanhat PakuRaha-koodit toimivat sellaisenaan jatkossakin.

Muuttoraha on nimensä mukaisesti rahaa, jolla voi maksaa PakuOvelle.comin ja Cityvaraston tarjoamia palveluita. PakuOvelle.comissa Muuttorahalla voi maksaa pakettiauton vuokrauksen. Cityvarastossa Muuttorahaa voi käyttää uutta sopimusta tehtäessä.

Voimassaoloaika ilmoitetaan Muuttorahan luovuttamisen yhteydessä.

Voit käyttää vain yhden Muuttorahan yhteen vuokraukseen.

Kyllä voi.

Auton vuokraaminen

Automme ovat mallia Ford Transit 350 L3H2 (iso paku 11,5 m³) ja Ford Custom (keskikokoinen paku 6,8 m³). Auton koon voi valita varaushetkellä, mutta tiettyä vaihteistoa ei voi varata etukäteen.

Käytössämme on dynaaminen hinnoittelu. Varauksen hinnan näet valitsemalla toivomasi noutopisteen ja nouto- sekä palautusajankohdan.

Paku tulee palauttaa aina sille pisteelle mistä se on noudettu.

Auton varaaminen tapahtuu internet sivujen kautta kohdasta ”Varaa Paku” tai puhelimitse asiakaspalvelusta. Sivujemme kautta tehtyyn varaukseen voi eritellä maksajan ja kuljettajan, puhelimitse varaus voidaan tehdä ainoastaan kuljettajan tiedoilla. Varauksen vahvistaminen vaatii sähköisen tunnistautumisen ennen varauksen käyttöönottoa.

HUOM! Varauksessa täytyy käyttää suomalaista puhelinnumeroa.

Itsepalveluvarauksen ohjeet, klikkaa tästä.

Autoillamme saa ajaa vain Suomen rajojen sisällä. Näin ollen Ahvenanmaalle saa mennä. Kilometrit ovat vapaat.

Ei ole. Vuokraajalla on oltava voimassa oleva B - ajokortti.

Sopimuksen tekijä on vastuussa mahdollisissa vahinkotapauksissa. Jos maksaja on eri kuin kuljettaja, on maksaja sopimuksen tekijänä vastuussa mahdollisissa vahinkotapauksissa.

Varauksen voi tehdä omalla nimellä, vaikka varaajalla ei olisi ajokorttia. Kuljettajan tiedot tulee merkata varausta tehdessä sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot merkataan Klarnan lomakkeelle. Molempien, sekä maksajan että kuljettajan, tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua. Sekä varaaja, että tunnistautunut kuljettaja saavat käyttöönotto- ja palautusviestit, eikä varaajan tarvitse olla mukana käyttöönottamassa tai palauttamassa autoa.

Autoa vuokrattaessa kuljettajalla on aina oltava voimassa oleva ajokortti. Myös poliisin myöntämä väliaikainen ajokortti tai Trafin verkkosivuilta tulostettava todistus ajo-oikeudesta yhdessä virallisen voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen kanssa kelpaa. Ajokorttiotteen voi tulostaa/näyttää älypuhelimen näytöltä Trafin sivuilta tästä.

Jo tehtyä varausta voi muuttaa vain asiakaspalvelumme kautta soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0600 419 89, valinta 1 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu) tai sähköpostitse info@pakuovelle.com (huomioi toimiston aukioloajat ma-pe 8:30-15:30) niin asiakaspalvelumme tekee muutokset, mikäli varaustilanne sen sallii.

Varauksen siirto pisteeltä toiselle onnistuu peruuttamalla sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta nykyinen varaus. Varauksen poistosta saa maksetun summan suuruisen PakuRaha-koodin, millä voi kuitata uuden, toiselle pisteelle tehdyn varauksen maksun.

Kyllä voi. Ulkomaalainen voimassa oleva ajokortti kelpaa siinä missä suomalainenkin. Tunnistautumiseen tarvitaan aina suomalaiset verkkopankkitunnukset/ mobiilivarmenne.

Mikäli kuljettaja on eri kuin maksaja, ei kuljettajasta tarvitse maksaa lisämaksua. Jos useamman henkilön on tarkoitus ajaa autoa, on henkilöt ilmoitettava lisäkuljettajiksi ennen varauksen alkua. Lisäkuljettajista tulee maksaa 8 euron lisämaksu/kuljettaja.

Kyllä voi. Kuljettajan tiedot merkataan varaukseen sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot Klarnan lomakkeelle. Maksajan ja kuljettajan tulee molempien tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua.

Maksusitoumus ei kelpaa maksuvälineenä.

Varauksen voi maksaa Diners- tai Amex- maksukortilla, kun valitsee maksutavaksi korttimaksun. Maksun voi suorittaa myös pankkitililtä verkkomaksuna tai monilla muilla maksuvaihtoehdoilla.

Varaus tehdään ja maksutapa valitaan aina etukäteen. Maksu suoritetaan varauksen teon yhteydessä verkkomaksuna tai muulla valitulla maksutavalla. Mikäli valitaan maksutavaksi Klarnan "maksa myöhemmin" maksutapa, tulee lasku maksaa sen eräpäivään mennessä. Asiakkaan tulee tankata itse auto mahdollisimman lähellä palautuspistettä, juuri ennen varauksen loppumista. Autoa ei saa palauttaa vajaalla tankilla sopimatta asiasta asiakaspalvelun kanssa. Tankkauskuitista kannattaa ottaa kuva ja säilyttää se 14 vuorokautta. Mikäli asiakas ei ole tankannut itsepalveluvarauksessa autoa, veloitetaan tankkauksesta jälkikäteen laskulla 50 € + 40 snt / ajettu kilometri.

Varauksen kestoa arvioidessa tulee ottaa huomioon, että auton käyttöönotto- ja palautustoimenpiteet vievät hieman aikaa varauksen kokonaisajasta.

Vuokrauksen aikana

Ennen sovittua palautusaikaa palautetusta autosta ei makseta hyvitystä.

Auton voi palauttaa koska tahansa ennen oman varausajan päättymistä. Varaus lopetetaan käyttöönoton jälkeen saapuneen tekstiviestilinkin kautta.

Varausta voi pidentää vuokrauksen aikana, mikäli varaustilanne sen sallii. On kuitenkin huomioitava, että varaustilanne voi muuttua varauksen aikana ja on varauduttava palauttamaan auto alkuperäisen varauksen päättymisaikaan mennessä.

Varaus pidennetään aina viimeisimmän tekstiviestilinkin tai sähköpostin kautta, josta pääsee valitsemaan uuden sopivan ajankohdan.

Ongelmatilanteet

Meistä riippumattomista syistä käyttöönotto- ja palautusviestit voivat ohjautua tekstiviestien roskapostikansioon. Jos et ole saanut viestiä, tarkastathan tekstiviestien roskapostikansion sisällön. (avaa viestit osio -> 3 pistettä -> roskasisältö/roskapostikansio).

Jos auton kytkin jää pohjaan yllättäen, kytkin tulee nostaa takaisin normaaliin asentoon asettamalla jalka (tai käsi) kytkimen alle, ja vetämällä itseä kohti. Kytkin ei ole rikki, kyseessä on tyyppivika.

"Brake Pad Wear Service Now" -ilmoitus tarkoittaa sitä, että pakun jarrupalat ovat pian vaihdon tarpeessa. Mikäli ilmoitus tulee mittaristoon, mutta jarruttaessa ei kuulu ylimääräistä ääntä ja auton vauhti hidastuu halutulla voimakkuudella, ilmoitus ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä. Mikäli ylimääräistä ääntä kuuluu tai muuta huolestuttavaa oireilua ilmenee, on otettava yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme.

AdBlue on modernien dieselautojen päästöjä pienentävä aine, jota tulee aina olla auton erillisessä AdBlue-tankissa.

Jos auto ilmoittaa kojetaululla virtojen päälle kytkemisen yhteydessä AdBluen olevan vähissä, auton toimintamatka (kilometrimäärä/range) näkyy ilmoituksessa. 

Jos toimintamatkaa on jäljellä enemmän kuin sinulla tulee ajosi aikana kilometrejä, toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. Ilmoita kuitenkin asiasta sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com.

Jos toimintamatkaa on jäljellä liian vähän ja joudut lisäämään AdBlueta itse, aja lähimmälle huoltoasemalle ja osta pieni määrä (esim n. 3 litraa) AdBlueta. Neste lisätään polttoaineluukun alapuolella olevan mustan läpän takaa löytyvään täyttöaukkoon, jonka päällä on sininen kierrekorkki.

Mikäli joudut ostamaan ja lisäämään AdBlueta varauksesi aikana, toimita kuva ostokuitista sekä tilinumero, minne kulut korvataan, osoitteeseen info@pakuovelle.com.

Varausvahvistusviestit menevät harmillisen usein sähköpostin roskaposti- tai mainoskansioon. Helpoimmin viestin löytää hakutoimintoa käyttämällä hakusanalla PakuOvelle.com.

"Change Engine Oil Soon" tai "Oil Change Required" -ilmoitukset ovat autonvalmistaja Fordin asettamien vuosihuoltorajojen automaattisia ilmoituksia, jotka muistuttavat pakun seuraavasta öljynvaihtohuollosta. Huollamme autot oman huolto-ohjelmamme mukaisesti paljon useammin kuin tehdas vaatii, eli nämä auton omat ilmoitukset voi jättää huomioimatta. Auto toimii normaalisti ilmoituksesta huolimatta.

Keltainen moottorivalo palaa kierroslukumittarin vasemmassa reunassa aina auton virrat päälle kytkiessä, ja sammuu sitten, kun moottori käynnistyy. Jos moottorivalo jää kuitenkin palamaan vielä moottorin ollessa käynnissä, se tarkoittaa, että moottorissa on tilapäinen toimintahäiriö ja autolla ajaminen ei ole suositeltavaa. Tällöin on otettava välittömästi puhelimitse yhteys asiakaspalveluumme.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Mutaan/lumihankeen juuttuminen ei johdu auton teknisistä ominaisuuksista, joten mahdolliset hinauskustannukset on asiakkaan itse korvattava.

Autoa ei saa missään nimessä käynnistää. Jos auto on ehditty käynnistää, on moottori sammutettava välittömästi. Asian selvittämiseksi on otettava yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme. Väärästä tankkauksesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan asiakkaalta omavastuun ylärajaan asti.

Pysähdy ja tarvittaessa vaihda apukuskin puoleinen pyyhkijä kuljettajan puolelle, jotta voit tilapäisesti jatkaa matkaa. Pyyhkijän metallivarsi tulee ehdottomasti nostaa yläasentoon, jottei se hankaa tuulilasia. Aja lähimmälle huoltoasemalle tai korjaamolle ja osta autoon uusi pyyhkijä. Lähetä kuva kuitista ja tilinumerosi osoitteeseen info@pakuovelle.com. Kustannukset uuden pyyhkijän ostosta hyvitetään tilillesi. Käsittelyaika on n. viikko. Jos tarvitset apua, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Käsijarru saattaa olla päällä. Tällöin on varmistettava, että käsijarru on varmasti täysin ala-asennossa ja kokonaan kytketty pois päältä. Merkkiääni kuuluu myös, jos kuljettajalla ei ole turvavyö kiinnitettynä. Jos jokin ovi on jäänyt auki, auto ilmoittaa siitä merkkiäänellä ja kojetaulussa palaa avoimen oven symboli.

Auton ovia lukittaessa on varmistettava, että jokainen ovi on varmasti kunnolla kiinni. Jos yksikin ovi on edes hieman raollaan, ovet eivät lukitu.

Todennäköisesti rattilukko on päällä. Rattilukkoa vapautettaessa rattia on käännettävä kevyesti yhtä aikaa kun avainta käännetään virtalukossa.

Manuaalivaihteista autoa käynnistäessä kytkimen on oltava pohjassa. Automaattivaihteista autoa käynnistäessä taas jarrun tulee olla pohjassa. Kovilla pakkasilla moottoria on hehkutettava riittävän pitkään ennen käynnistystä. Moottorin saa käynnistää, kun hehkutuksen merkkivalo sammuu.

Vuokrauksen jälkeen

Kyllä, jos nokkakärryt palauttaa kolmen vuorokauden kuluessa. Nokkakärryjen palauttamisesta on sovittava etukäteen puhelimitse vuokraamon kanssa. Pantti maksetaan takaisin noin viikon kuluessa.

Löytötavaroita voi tiedustella sähköpostitse info@pakuovelle.com. Tarkastamisessa saattaa olla viivettä, ja käyntimaksu 25 euroa veloitetaan jokaisesta tarkastuksesta riippumatta siitä löytyykö kadonnut omaisuus. Löytötavaroiden etsintä rajoittuu pakun tarkastamiseen. PakuOvelle.com ei vastaa autoon jätetystä omaisuudesta.

Kuva tankkauskuitista lähetetään sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com. Viestissäsä tulee kertoa tiedot varauksesta ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta. Viestissä tulee ilmoittaa myös tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys maksetaan. Hyvityksen voi myös saada PakuRahana. Jokainen tapaus käsitellään erikseen, mutta pääsääntöisesti ylimääräisen polttoaineen osuus hyvitetään. Tapausten käsittelyaika on noin viikko.

Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Poliisi tiedustelee liikennevalvontalaitteilla kuvatuissa ylinopeustapauksissa kuljettajan tietoja PakuOvelle.comilta. Ilmoitamme kuljettajan tiedot poliisille, joka hoitaa asian jatkokäsittelyn.

Sekä kunnalliset pysäköintivirhemaksut että yksityisoikeudelliset pysäköinninvalvontamaksut ovat kuljettajakohtaisia, joten joudut ne itse maksamaan.

Valitettavasti vuokraaja joutuu korvaamaan vahingon, koska auto on vuokrauksen aikana vuokraajan vastuulla. Toisen osapuolen liikennevakuutus korvaa vahingot ainoastaan, mikäli tämä myöntää aiheuttaneensa vahingon. Jos tekijä on poistunut paikalta, eikä tekijän henkilöllisyys ole tiedossa, vahingot korvaa auton vuokraaja.

Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Korvausvastuu on korvattavan summan yläraja yhtä vahinkoa kohden.

Kirjaa ylös toisen osapuolen yhteystiedot. Mikäli kyseessä on ajoneuvo, ota ylös myös auton rekisterinumero. Voit jatkaa vuokraasi, jos vuokraamaasi autoon ei tullut ajamisen estäviä vaurioita. Kaikissa liikennevahinkotapauksissa on otettava yhteys poliisiin sekä asiakaspalveluumme. Lähetä asiasta mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen.

Mikäli vaurio ei estä autolla ajamista, voi auton ajoa jatkaa normaalisti. Vahingosta on lähetettävä mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen.