Varaa tästä

Usein kysytyt kysymykset

Pakettiauton vuokraamiseen saattaa liittyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olemme koostaneet yhteen useimmiten esitettyjä kysymyksiä sekä ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Mikäli et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@pakuovelle.com tai arkisin 8:30 - 15:30 puh. 0600 419 89 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu).

Auton vuokraaminen Vuokrauksen aikana Autot Vuokrauksen jälkeen Ongelmatilanteet Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Auton vuokraaminen

Miten vuokraus maksetaan?

Varaus tehdään ja maksutapa valitaan aina etukäteen. Maksu suoritetaan varauksen teon yhteydessä verkkomaksuna tai muulla valitulla maksutavalla. Mikäli valitaan maksutavaksi Klarnan "maksa myöhemmin" maksutapa, tulee lasku maksaa sen eräpäivään mennessä. Asiakkaan tulee tankata itse auto mahdollisimman lähellä palautuspistettä, juuri ennen varauksen loppumista. Autoa ei saa palauttaa vajaalla tankilla sopimatta asiasta asiakaspalvelun kanssa. Tankkauskuitista kannattaa ottaa kuva ja säilyttää se 14 vuorokautta. Mikäli asiakas ei ole tankannut itsepalveluvarauksessa autoa, veloitetaan tankkauksesta jälkikäteen laskulla 50 € + 40 snt / ajettu kilometri.

Varauksen kestoa arvioidessa tulee ottaa huomioon, että auton käyttöönotto- ja palautustoimenpiteet vievät hieman aikaa varauksen kokonaisajasta.

Voiko varauksen maksaa American Express – tai Diners Club – kortilla?

Varauksen voi maksaa Diners- tai Amex- maksukortilla, kun valitsee maksutavaksi korttimaksun. Maksun voi suorittaa myös pankkitililtä verkkomaksuna tai monilla muilla maksuvaihtoehdoilla.

Voiko tietynmallisen tai tietyllä vaihteistolla varustetun auton varata etukäteen?

Kaikki automme ovat mallia Ford Transit 350 L3H2, tilavuus 11,5 m³. Etukäteen ei voi varata tiettyä vaihteistoa.

Voiko auton palauttaa johonkin muuhun toimipisteeseen kuin noutopaikkaan?

Auto on aina palautettava samaan paikkaan, josta se on noudettu. Varausehtojen vastaisesti muualle kuin noutopaikkaan palautetusta autosta veloitetaan auton siirrosta aiheutuneet kulut täysimääräisesti.

Voiko auton noutaa joku muu kuin varauksen tehnyt henkilö?

Varauksen voi tehdä omalla nimellä, vaikka varaajalla ei olisi ajokorttia. Kuljettajan tiedot tulee merkata varausta tehdessä sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot merkataan Klarnan lomakkeelle. Molempien, sekä maksajan että kuljettajan, tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua. Sekä varaaja, että tunnistautunut kuljettaja saavat käyttöönotto- ja palautusviestit, eikä varaajan tarvitse olla mukana käyttöönottamassa tai palauttamassa autoa.

Voiko auton vuokrata, jos ajokortti on hävinnyt?

Autoa vuokrattaessa kuljettajalla on aina oltava voimassa oleva ajokortti. Myös poliisin myöntämä väliaikainen ajokortti tai Trafin verkkosivuilta tulostettava todistus ajo-oikeudesta yhdessä virallisen voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen kanssa kelpaa. Ajokorttiotteen voi tulostaa/näyttää älypuhelimen näytöltä Trafin sivuilta tästä.

Voiko ajokortiton henkilö tehdä varauksen omalla nimellä?

Kyllä voi. Kuljettajan tiedot merkataan varaukseen sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot Klarnan lomakkeelle. Maksajan ja kuljettajan tulee molempien tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua.

Joutuuko kuljettajasta maksamaan lisämaksua, jos kuljettaja on eri kuin varaaja?

Mikäli kuljettaja on eri kuin maksaja, ei kuljettajasta tarvitse maksaa lisämaksua. Jos useamman henkilön on tarkoitus ajaa autoa, on henkilöt ilmoitettava lisäkuljettajiksi ennen varauksen alkua. Lisäkuljettajista tulee maksaa 8 euron lisämaksu/kuljettaja.

Kuka kantaa vastuun mahdollisissa vahinkotapauksissa, kun kuljettajana on eri henkilö kuin varaaja?

Sopimuksen tekijä on vastuussa mahdollisissa vahinkotapauksissa. Jos maksaja on eri kuin kuljettaja, on maksaja sopimuksen tekijänä vastuussa mahdollisissa vahinkotapauksissa.

Voiko auton vuokrata ulkomaalaisella ajokortilla?

Kyllä voi. Ulkomaalainen voimassa oleva ajokortti kelpaa siinä missä suomalainenkin.

Onko auton vuokraamiseen ikärajaa?

Ei ole. Vuokraajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

Saako autoillanne mennä ulkomaille tai Ahvenanmaalle?

Autoillamme saa ajaa vain Suomen rajojen sisällä. Näin ollen Ahvenanmaalle saa mennä. Kilometrit ovat vapaat.

Voiko vuokrauksen maksaa sosiaaliviraston maksusitoumuksella?

Maksusitoumus ei kelpaa maksuvälineenä.

Kuinka auton varaaminen tapahtuu?

Auton varaaminen tapahtuu internet sivujen kautta kohdasta ”Varaa Paku” tai puhelimitse asiakaspalvelusta. Sivujemme kautta tehtyyn varaukseen voi eritellä maksajan ja kuljettajan, puhelimitse varaus voidaan tehdä ainoastaan kuljettajan tiedoilla. Varauksen vahvistaminen vaatii sähköisen tunnistautumisen ennen varauksen käyttöönottoa.

HUOM! Varauksessa täytyy käyttää suomalaista puhelinnumeroa.

Itsepalveluvarauksen ohjeet, klikkaa tästä.

Olemassa olevan varauksen muokkaaminen

Jo tehtyä varausta voi muuttaa vain asiakaspalvelumme kautta soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0600 419 89, valinta 1 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu) tai sähköpostitse info@pakuovelle.com (huomioi toimiston aukioloajat ma-pe 8:30-15:30) niin asiakaspalvelumme tekee muutokset, mikäli varaustilanne sen sallii.

Varauksen siirto pisteeltä toiselle onnistuu peruuttamalla sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta nykyinen varaus. Varauksen poistosta saa maksetun summan suuruisen PakuRaha-koodin, millä voi kuitata uuden, toiselle pisteelle tehdyn varauksen maksun.


Vuokrauksen aikana

Onko jo käynnissä olevan varauksen pidentäminen mahdollista?

Varausta voi pidentää vuokrauksen aikana, mikäli varaustilanne sen sallii. On kuitenkin huomioitava, että varaustilanne voi muuttua varauksen aikana. Varaus pidennetään aina viimeisimmän tekstiviestilinkin tai sähköpostin kautta, josta pääsee valitsemaan uuden sopivan ajankohdan.

Voiko auton palauttaa ennen sovittua palautusaikaa?

Auton voi palauttaa koska tahansa ennen oman varausajan päättymistä. Varaus lopetetaan käyttöönoton jälkeen saapuneen tekstiviestilinkin kautta.

 

Saako ennen vuokra-ajan päättymistä palautetusta autosta hyvitystä?

Ennen sovittua palautusaikaa palautetusta autosta ei makseta hyvitystä.


Autot

Saako kaikkia pakettiautojanne ajaa B-kortilla?

Kyllä saa.

Onko automaattivaihteisia autoja saatavilla?

Saatavilla on sekä manuaali- tai automaattivaihteisia pakuja. Vaihteistoa ei voi valita etukäteen.

Onko autoissanne vetokoukkua?

Ei ole.

Onko autoissanne ilmastointi?

Kaikissa autoissa on ilmastointi vakiovarusteena. Lisäksi kaikissa autoissa on myös muita ajomukavuutta edistäviä varusteita, kuten vakionopeudensäädin sekä peruutustutka tai –kamera.

Montako henkilöä autoon mahtuu?

Pakettiautojen kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Voiko autoihinne asentaa lapsen turvaistuimen?

Kyllä voi. Osassa pakettiautoissamme on turvatyyny matkustajien paikoilla, joten jos olet asentamassa autoon turvaistuimen, tarkastathan apukuljettajan puolelta hansikaslokeron oikealta sivulta, löytyykö kyseisestä pakusta turvatyyny. Jos turvatyynyn kytkin löytyy, käännä se off-asentoon ajon ajaksi. Jos kytkintä ei ole, silloin ei ole turvatyynyäkään.

Saako autoissanne kuljettaa lemmikkieläimiä?

Lemmikkien kuljettaminen autoissa on kielletty. Mikäli lemmikkiä on varausehtojen vastaisesti kuljetettu autossa, perimme siitä aiheutuneet siivous-/puhdistuskustannukset.

Onko autoissa parkkikiekko?

Pakussa on automaattinen digitaalinen parkkikiekko, joka sijaitsee ohjaamossa apukuljettajan puolella tuulilasin alareunassa. Automatiikka huolehtii siitä, että pakun pysäköintiaika näkyy ulkopuolelta katsottuna pysäköinninvalvojalle, eli pakun käyttäjän ei tarvitse muistaa asettaa parkkikiekkoa pysäköidessään alueelle, jossa kiekkoa tulee käyttää.


Vuokrauksen jälkeen

Voiko ylimääräisestä/liiallisesta tankkauksesta saada hyvitystä?

Kuva tankkauskuitista lähetetään sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com. Viestissäsä tulee kertoa tiedot varauksesta ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta. Viestissä tulee ilmoittaa myös tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys maksetaan. Hyvityksen voi myös saada PakuRahana. Jokainen tapaus käsitellään erikseen, mutta pääsääntöisesti ylimääräisen polttoaineen osuus hyvitetään. Tapausten käsittelyaika on noin viikko.

Mistä voi tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi tiedustella sähköpostitse info@pakuovelle.com. Tarkastamisessa saattaa olla viivettä, ja käyntimaksu 25 euroa veloitetaan jokaisesta tarkastuksesta riippumatta siitä löytyykö kadonnut omaisuus. Löytötavaroiden etsintä rajoittuu pakun tarkastamiseen. PakuOvelle.com ei vastaa autoon jätetystä omaisuudesta.

Saako nokkakärryistä maksetun pantin takaisin, jos palauttaa nokkakärryt?

Kyllä, jos nokkakärryt palauttaa kolmen vuorokauden kuluessa. Nokkakärryjen palauttamisesta on sovittava etukäteen puhelimitse vuokraamon kanssa. Pantti maksetaan takaisin noin viikon kuluessa.


Ongelmatilanteet

Auto ei käynnisty, mikä avuksi?

Manuaalivaihteista autoa käynnistäessä kytkimen on oltava pohjassa. Automaattivaihteista autoa käynnistäessä taas jarrun tulee olla pohjassa. Kovilla pakkasilla moottoria on hehkutettava riittävän pitkään ennen käynnistystä. Moottorin saa käynnistää, kun hehkutuksen merkkivalo sammuu.

Auton avain ei käänny virtalukossa.

Todennäköisesti rattilukko on päällä. Rattilukkoa vapautettaessa rattia on käännettävä kevyesti yhtä aikaa kun avainta käännetään virtalukossa.

Auton ovet eivät mene lukkoon.

Auton ovia lukittaessa on varmistettava, että jokainen ovi on varmasti kunnolla kiinni. Jos yksikin ovi on edes hieman raollaan, ovet eivät lukitu.

Auton avaimen kaukosäädin ei välttämättä toimi. Mikäli kaukosäädin ei toimi, lukitaan ovet mekaanisesti kääntämällä avainta kuljettajan oven lukkopesässä. Takaovet saa auki mekaanisesti kääntämällä avainta kuljettajan oven lukkopesässä kaksi kertaa oikealle. Lukkoon kaikki ovet menevät yhdellä käännöllä vasemmalle.

Autoa ajaessa kuuluu piipittävä merkkiääni.

Käsijarru saattaa olla päällä. Tällöin on varmistettava, että käsijarru on varmasti täysin ala-asennossa ja kokonaan kytketty pois päältä. Merkkiääni kuuluu myös, jos kuljettajalla ei ole turvavyö kiinnitettynä. Jos jokin ovi on jäänyt auki, auto ilmoittaa siitä merkkiäänellä ja kojetaulussa palaa avoimen oven symboli.

Mitä tehdä, jos tuulilasin pyyhkijä irtoaa kesken ajon?

Pysähdy ja tarvittaessa vaihda apukuskin puoleinen pyyhkijä kuljettajan puolelle, jotta voit tilapäisesti jatkaa matkaa. Pyyhkijän metallivarsi tulee ehdottomasti nostaa yläasentoon, jottei se hankaa tuulilasia. Aja lähimmälle huoltoasemalle tai korjaamolle ja osta autoon uusi pyyhkijä. Lähetä kuva kuitista ja tilinumerosi osoitteeseen info@pakuovelle.com. Kustannukset uuden pyyhkijän ostosta hyvitetään tilillesi. Käsittelyaika on n. viikko. Jos tarvitset apua, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Autoon on tankattu vahingossa bensiiniä dieselin sijaan.

Autoa ei saa missään nimessä käynnistää. Jos auto on ehditty käynnistää, on moottori sammutettava välittömästi. Asian selvittämiseksi on otettava yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme. Väärästä tankkauksesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan asiakkaalta omavastuun ylärajaan asti.

Auto juuttui mutaan/lumihankeen, eikä lähde liikkeelle.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Mutaan/lumihankeen juuttuminen ei johdu auton teknisistä ominaisuuksista, joten mahdolliset hinauskustannukset on asiakkaan itse korvattava.

Auton mittaristoon syttyi moottorin toimintahäiriön valo.

Keltainen moottorivalo palaa kierroslukumittarin vasemmassa reunassa aina auton virrat päälle kytkiessä, ja sammuu sitten, kun moottori käynnistyy. Jos moottorivalo jää kuitenkin palamaan vielä moottorin ollessa käynnissä, se tarkoittaa, että moottorissa on tilapäinen toimintahäiriö ja autolla ajaminen ei ole suositeltavaa. Tällöin on otettava välittömästi puhelimitse yhteys asiakaspalveluumme.

Käynnistyksen jälkeen auto ilmoittaa mittaristossa "Change Engine Oil Soon" tai "Oil Change Required".

"Change Engine Oil Soon" tai "Oil Change Required" -ilmoitukset ovat autonvalmistaja Fordin asettamien vuosihuoltorajojen automaattisia ilmoituksia, jotka muistuttavat pakun seuraavasta öljynvaihtohuollosta. Huollamme autot oman huolto-ohjelmamme mukaisesti paljon useammin kuin tehdas vaatii, eli nämä auton omat ilmoitukset voi jättää huomioimatta. Auto toimii normaalisti ilmoituksesta huolimatta.

Varausvahvistus ei ole saapunut sähköpostiin.

Varausvahvistusviestit menevät harmillisen usein sähköpostin roskaposti- tai mainoskansioon. Helpoimmin viestin löytää hakutoimintoa käyttämällä hakusanalla PakuOvelle.com.

AdBlue-neste on vähissä.

AdBlue on modernien dieselautojen päästöjä pienentävä aine, jota tulee aina olla auton erillisessä AdBlue-tankissa.

Jos auto ilmoittaa kojetaululla virtojen päälle kytkemisen yhteydessä AdBluen olevan vähissä, auton toimintamatka (kilometrimäärä/range) näkyy ilmoituksessa. 

Jos toimintamatkaa on jäljellä enemmän kuin sinulla tulee ajosi aikana kilometrejä, toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. Ilmoita kuitenkin asiasta sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com.

Jos toimintamatkaa on jäljellä liian vähän ja joudut lisäämään AdBlueta itse, aja lähimmälle huoltoasemalle ja osta pieni määrä (esim n. 3 litraa) AdBlueta. Neste lisätään polttoaineluukun alapuolella olevan mustan läpän takaa löytyvään täyttöaukkoon, jonka päällä on sininen kierrekorkki.

Mikäli joudut ostamaan ja lisäämään AdBlueta varauksesi aikana, toimita kuva ostokuitista sekä tilinumero, minne kulut korvataan, osoitteeseen info@pakuovelle.com.

Käynnistyksen jälkeen auto ilmoittaa mittaristossa "Brake Pad Wear Service Now"

"Brake Pad Wear Service Now" -ilmoitus tarkoittaa sitä, että pakun jarrupalat ovat pian vaihdon tarpeessa. Mikäli ilmoitus tulee mittaristoon, mutta jarruttaessa ei kuulu ylimääräistä ääntä ja auton vauhti hidastuu halutulla voimakkuudella, ilmoitus ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä. Mikäli ylimääräistä ääntä kuuluu tai muuta huolestuttavaa oireilua ilmenee, on otettava yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme.

Kytkin jää ajon aikana pohjaan.

Jos auton kytkin jää pohjaan yllättäen, kytkin tulee nostaa takaisin normaaliin asentoon asettamalla jalka (tai käsi) kytkimen alle, ja vetämällä itseä kohti. Kytkin ei ole rikki, kyseessä on tyyppivika.


Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Vuokrauksen aikana syntyi uusi vaurio.

Mikäli vaurio ei estä autolla ajamista, voi auton ajoa jatkaa normaalisti. Vahingosta on lähetettävä mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen.

Vuokrauksen aikana syntyi vahinko toiseen ajoneuvoon / toisen osapuolen omaisuuteen.

Kirjaa ylös toisen osapuolen yhteystiedot. Mikäli kyseessä on ajoneuvo, ota ylös myös auton rekisterinumero. Voit jatkaa vuokraasi, jos vuokraamaasi autoon ei tullut ajamisen estäviä vaurioita. Kaikissa liikennevahinkotapauksissa on otettava yhteys poliisiin sekä asiakaspalveluumme. Lähetä asiasta mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen.

Jos aiheutan autoon vain pienen naarmun, joudunko silti maksamaan korvauksena koko korvausvastuun?

Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Korvausvastuu on korvattavan summan yläraja yhtä vahinkoa kohden.

Vuokraukseni aikana toinen osapuoli vahingoitti autoa sen ollessa parkissa, eikä tekijä ole tiedossa. Joudunko silti korvaamaan vahingon?

Valitettavasti vuokraaja joutuu korvaamaan vahingon, koska auto on vuokrauksen aikana vuokraajan vastuulla. Toisen osapuolen liikennevakuutus korvaa vahingot ainoastaan, mikäli tämä myöntää aiheuttaneensa vahingon. Jos tekijä on poistunut paikalta, eikä tekijän henkilöllisyys ole tiedossa, vahingot korvaa auton vuokraaja.

Sain vuokrauksen aikana pysäköintivirhemaksun.

Sekä kunnalliset pysäköintivirhemaksut että yksityisoikeudelliset pysäköinninvalvontamaksut ovat kuljettajakohtaisia, joten joudut ne itse maksamaan.

Ajaessani vuokraamaani autoa automaattisen liikennevalvonnan kamera otti kuvan, eli todennäköisesti ajoin ylinopeutta.

Poliisi tiedustelee liikennevalvontalaitteilla kuvatuissa ylinopeustapauksissa kuljettajan tietoja PakuOvelle.comilta. Ilmoitamme kuljettajan tiedot poliisille, joka hoitaa asian jatkokäsittelyn.