Varaa tästä

Usein kysytyt kysymykset

Pakettiauton vuokraamiseen saattaa liittyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olemme koostaneet yhteen useimmiten esitettyjä kysymyksiä sekä ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Mikäli et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@pakuovelle.com tai arkisin 8:30 - 15:30 puh. 0600 419 89 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu).

Auton vuokraaminen Vuokrauksen aikana Autot Vuokrauksen jälkeen Ongelmatilanteet Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Auton vuokraaminen

Maksetaanko vuokran hinta autoa noutaessa vai vasta palautuksen yhteydessä?

Itsepalveluvaraus tehdään ja maksetaan aina etukäteen. Maksu suoritetaan varauksen teon yhteydessä verkkomaksuna tai muulla valitulla maksutavalla. Jos valitset Klarnan "maksa myöhemmin" maksutavan, tulee lasku maksaa sen eräpäivään mennessä. Asiakkaan tulee tankata itse auto mahdollisimman lähellä palautuspistettä, juuri ennen varauksen loppumista. Tankkauskuitista kannattaa ottaa kuva ja säilyttää se 14 vuorokautta. Mikäli asiakas ei ole tankannut itsepalveluvarauksessa autoa, veloitetaan tankkauksesta jälkikäteen laskulla 50 € + 40 snt / ajettu kilometri.

Voinko maksaa American Express – tai Diners Club – kortilla?

Voit maksaa Diners- tai Amex- maksukortilla, kun valitset maksutavaksi korttimaksun. Maksun voi suorittaa myös pankkitililtä verkkomaksuna tai monilla muilla maksuvaihtoehdoilla.

Haluan vuokrata tietynmallisen auton. Voinko varata määrätyn automallin etukäteen?

Kaikki itsepalveluautomme ovat mallia Ford Transit 310 L, tilavuus 11,5 m³. Etukäteen ei voi varata tiettyä vaihteistoa.

Voinko palauttaa auton johonkin muuhun toimipisteeseen kuin noutopaikkaan?

Auto on aina palautettava samaan paikkaan, josta se on noudettu.

Olen tehnyt varauksen omalla nimelläni, mutta voiko auton noutaa toinen henkilö?

Itsepalveluvarauksen voi tehdä omalla nimellä, vaikka varaajalla ei olisi ajokorttia. Kuljettajan tiedot tulee merkata varausta tehdessä sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot merkataan Klarnan lomakkeelle. Molempien, sekä maksajan että kuljettajan, tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua. Sekä varaaja, että tunnistautunut kuljettaja saavat käyttöönotto- ja palautusviestit, eikä varaajan tarvitse olla mukana käyttöönottamassa tai palauttamassa autoa.

Olen hävittänyt ajokorttini. Voinko silti vuokrata auton?

Autoa vuokrattaessa kuljettajalla on aina oltava mukana voimassa oleva fyysinen ajokortti. Myös poliisin myöntämä väliaikainen ajokortti tai Trafin verkkosivuilta tulostettava todistus ajo-oikeudesta yhdessä virallisen voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen kanssa kelpaa. Mikäli ajokorttia ei ole mukana, auton vuokraaminen ei ole mahdollista. Voit tulostaa ajokorttiotteen Trafin sivuilta tästä.

Minulla ei ole ajokorttia. Voinko silti tehdä varauksen nimelläni?

Kyllä voit. Kuljettajan tiedot merkataan varaukseen sille varattuun kohtaan, maksajan tiedot Klarnan lomakkeelle. Maksajan ja kuljettajan tulee molempien tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen varauksen alkua.

Varaus on omalla nimelläni, mutta kuljettajana toimii toinen henkilö. Joudunko maksamaan lisämaksun ylimääräisestä kuljettajasta?

Mikäli olet vain maksajana varauksessa, ei kuljettajasta tarvitse maksaa lisämaksua. Jos useamman henkilön on tarkoitus ajaa autoa, on henkilöt ilmoitettava lisäkuljettajiksi ennen varauksen alkua. Lisäkuljettajista tulee maksaa 8 euron lisämaksu/kuljettaja.

Haluan itse olla auton vuokraaja ja siten kantaa vastuun mahdollisissa vahinkotapauksissa, mutta kuljettajana toimisi eri henkilö. Onko tämä mahdollista?

Sopimuksen tekijä on vastuussa mahdollisissa vahinkotapauksissa. Jos maksaja on eri kuin kuljettaja, on maksaja sopimuksen tekijänä vastauussa mahdollisissa vahinkotapauksissa.

Voiko auton vuokrata ulkomaalaisella ajokortilla?

Kyllä voi. Ulkomaalainen voimassa oleva ajokortti kelpaa siinä missä suomalainenkin.

En ole suorittanut autokoulun ns. kakkosvaihetta, mutta ajokorttini on voimassa. Voinko silti vuokrata auton?

Kyllä voit. Voimassa oleva ajokortti riittää.

Onko auton vuokraamiseen ikärajaa?

Ei ole. Vuokraajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

Saako autoillanne mennä ulkomaille tai Ahvenanmaalle?

Autoillamme saa ajaa vain Suomen rajojen sisällä. Näin ollen Ahvenanmaalle saa mennä. Kilometrit ovat vapaat.

Voiko vuokrauksen maksaa sosiaaliviraston maksusitoumuksella?

Maksusitoumus ei kelpaa maksuvälineenä.

Kuinka itsepalveluvaraukset toimivat?

Itsepalveluauton varaaminen toimii www-sivujen kautta kohdasta ”Varaa Paku” tai puhelimitse asiakaspalvelusta. Varauksen vahvistaminen vaatii sähköisen tunnistautumisen ennen varauksen käyttöönottoa.

HUOM! Varauksessa täytyy käyttää suomalaista puhelinnumeroa. Itsepalveluvarauksen ohjeet, klikkaa tästä.

Olemassa olevan varauksen muokkaaminen

Jo tehtyä varausta voi muuttaa vain asiakaspalvelumme kautta. Soitathan asiakaspalvelunumeroomme 0600 419 89, valinta 1 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu) tai sähköpostitse info@pakuovelle.com (huomioi toimiston aukioloajat ma-pe 8:30-15:30) niin teemme toivomasi muutokset, mikäli varaustilanne sen sallii.

Varauksen siirto pisteeltä toiselle onnistuu peruuttamalla sähköpostiisi tulleen varausvahvistuksen kautta nykyinen varaus. Saat varauksen poistosta maksamasi summan suuruisen PakuRaha-koodin, millä voit kuitata uuden, toiselle pisteelle tehdyn varauksen maksun.


Vuokrauksen aikana

Haluan pidentää varaustani, onko tämä mahdollista?

Varausta voi pidentää vuokran aikana, mikäli varaustilanteemme sen sallii. Huomioithan, että varaustilanne voi muuttua varauksen aikana. Varaus pidennetään aina viimeisimmän tekstiviestilinkin tai sähköpostin kautta, josta pääsee valitsemaan uuden sopivan ajankohdan. Varauksen pidentämisen hinta on alkaen 29 euroa/tunti.

Voinko palauttaa auton ennen sovittua palautusaikaa?

Itsepalveluauton voi palauttaa koska tahansa ennen oman varausajan päättymistä. Varaus lopetetaan käyttöönoton jälkeen saapuneen tekstiviestilinkin kautta.

 

Saanko hyvitystä, jos palautan auton aikaisemmin?

Emme hyvitä ennen sovittua palautusaikaa palautetuista vuokrauksista.


Autot

Saako pakettiautojanne ajaa B-kortilla?

Kyllä saa.

Onko teillä saatavilla automaattivaihteisia autoja?

Kaikilla toimipisteillämme voi olla manuaali- tai automaattivaihteisia pakuja. Vaihteistoa ei voi valita etukäteen.

Onko autoissanne vetokoukkua?

Ei ole.

Onko autoissanne ilmastointi?

Kaikissa autoissamme on ilmastointi vakiovarusteena. Lisäksi kaikissa autoissamme on muita ajomukavuutta edistäviä varusteita, kuten vakionopeudensäädin sekä peruutustutka tai –kamera.

Montako henkilöä autoon mahtuu?

Pakettiautojemme kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Voiko autoihinne asentaa lapsen turvaistuimen?

Kyllä voi. Osassa pakettiautoissamme on turvatyyny matkustajien paikoilla, joten jos olet asentamassa autoon turvaistuimen, tarkastathan apukuljettajan puolelta hansikaslokeron oikealta sivulta, löytyykö kyseisestä pakusta turvatyyny. Jos turvatyynyn kytkin löytyy, käännä se off-asentoon ajon ajaksi. Jos kytkintä ei ole, silloin ei ole turvatyynyäkään.

Saako autoissanne kuljettaa lemmikkieläimiä?

Lemmikkien kuljettaminen autoissamme on kielletty.

Parkkikiekko.

Pakussa on automaattinen digitaalinen parkkikiekko, joka sijaitsee ohjaamossa apukuljettajan puolella tuulilasin alareunassa. Automatiikka huolehtii siitä, että pakun pysäköintiaika näkyy ulkopuolelta katsottuna pysäköinninvalvojalle, eli pakun käyttäjän ei tarvitse muistaa asettaa parkkikiekkoa pysäköidessään alueelle, jossa kiekkoa tulee käyttää.


Vuokrauksen jälkeen

Tankkasin autoon liikaa polttoainetta, voinko saada ylimääräisestä tankkauksesta hyvitystä?

Lähetä kuva tankkauskuitista sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com. Kerro viestissäsi varauksesi tiedot ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta. Ilmoita viestissäsi myös tilinumerosi. Hyvityksen voi myös saada PakuRahana. Jokainen tapaus käsitellään erikseen, mutta pääsääntöisesti hyvitämme ylimääräisen polttoaineen osuuden. Tapausten käsittelyaika on noin viikko.

Omaisuuttani saattoi jäädä vuokraamaani autoon, mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Ota yhteyttä sähköpostitse info@pakuovelle.com. Voimme tarkistaa löytötavaroistamme sekä vuokraamastasi autosta, onko omaisuutesi mahdollisesti tallessa. Tarkastamisessa saattaa olla viivettä, ja käyntimaksu 25 euroa veloitetaan jokaisesta tarkastuksesta riippumatta siitä löytyykö kadonnut omaisuus. PakuOvelle.com ei vastaa autoon jätetystä omaisuudesta.

Unohdin palauttaa autoon kuuluneet nokkakärryt ja maksoin 150 euroa nokkakärryjen panttimaksua. Saanko pantin takaisin, jos palautan nokkakärryt?

Kyllä, jos palautat nokkakärryt kolmen vuorokauden kuluessa. Nokkakärryjen palauttamisesta on sovittava etukäteen puhelimitse vuokraamon kanssa. Palauttaessasi nokkakärryjä henkilökuntamme kirjaa ylös tilinumerosi ja pantti maksetaan takaisin noin viikon kuluessa.


Ongelmatilanteet

Auto ei käynnisty, mitä teen?

Varmista, että manuaalivaihteista autoa käynnistäessäsi kytkin on pohjassa. Automaattivaihteista autoa käynnistäessä taas jarrun tulee olla pohjassa. Kovilla pakkasilla, hehkuta moottoria riittävän pitkään ennen käynnistystä. Moottorin saa käynnistää, kun hehkutuksen merkkivalo sammuu. Mikäli mahdollista, kokeile käynnistää auto antamalla käynnistyskaapeleilla toisesta autosta apuvirtaa.

Auton avain ei käänny virtalukossa.

Todennäköisesti rattilukko on päällä. Käännä kevyesti rattia samaan aikaan, kun käännät avainta. Varmista, että olet käynnistämässä autoa varmasti kyseisen auton omalla avaimella.

Auton ovet eivät mene lukkoon.

Varmista, että jokainen ovi on varmasti kunnolla kiinni. Jos yksikin ovi on edes hieman raollaan, ovet eivät lukitu. Auton avaimen kaukosäädin ei välttämättä toimi. Lukitse ovet mekaanisesti kääntämällä avainta kuljettajan oven lukkopesässä. Jos avaimen kaukosäädin ei toimi, takaovet saa auki mekaanisesti kääntämällä avainta kuljettajan oven lukkopesässä kaksi kertaa oikealle. Lukkoon kaikki ovet menevät yhdellä käännöllä vasemmalle.

Autoa ajaessa kuuluu piipittävä merkkiääni.

Käsijarru saattaa olla päällä. Varmista, että käsijarru on varmasti täysin ala-asennossa ja kokonaan kytketty pois päältä. Merkkiääni kuuluu myös, jos kuljettajalla ei ole turvavyö kiinnitettynä. Samoin, jos jokin ovi on jäänyt auki, auto ilmoittaa siitä merkkiäänellä ja kojetaulussa palaa avoimen oven symboli.

Tuulilasin pyyhkijä irtosi kesken ajon.

Pysähdy ja tarvittaessa vaihda apukuskin puoleinen pyyhkijä kuljettajan puolelle, jotta voit tilapäisesti jatkaa matkaa. Pyyhkijän metallivarsi tulee ehdottomasti nostaa yläasentoon, jottei se hankaa tuulilasia. Aja lähimmälle huoltoasemalle tai korjaamolle ja osta autoon uusi pyyhkijä. Lähetä kuva kuitista ja tilinumerosi osoitteeseen info@pakuovelle.com. Kustannukset uuden pyyhkijän ostosta hyvitetään tilillesi. Käsittelyaika on n. viikko. Jos tarvitset apua, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Tankkasin autoon vahingossa bensiiniä dieselin sijaan.

Älä missään nimessä käynnistä autoa. Jos auto on ehditty käynnistää, sammuta moottori välittömästi ja keskeytä ajaminen. Ota yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. Väärästä tankkauksesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan asiakkaalta omavastuun ylärajaan asti.

Auto juuttui lumihankeen, enkä saa autoa liikkeelle.

Kokeile hiekoittaa alue eturenkaiden alta ja ympäriltä. Mikäli mahdollista, hae huoltoasemalta jäänsulatusainetta ja levitä sitä eturenkaiden alle. Mikäli auto ei lähde liikkeelle työntämällä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Lumihankeen juuttuminen ei johdu auton teknisistä ominaisuuksista, joten mahdolliset hinauskustannukset on asiakkaan itse korvattava.

Auton kojetauluun syttyi moottorin toimintahäiriön valo.

Keltainen moottorivalo palaa kierroslukumittarin vasemmassa reunassa aina auton virrat päälle kytkiessä, ja sammuu sitten, kun moottori käynnistyy. Jos moottorivalo jää kuitenkin palamaan vielä moottorin ollessa käynnissä, se tarkoittaa, että moottorissa on tilapäinen toimintahäiriö ja autolla ajaminen ei ole suositeltavaa. Ota tällöin välittömästi yhteys asiakaspalveluumme.

 

Käynnistyksen jälkeen auton kojetaulussa vilkkuu öljykannun kuva.

Mikäli öljykannun kuva vilkkuu hetken käynnistyksen jälkeen, tarkoittaa se ainoastaan sitä, että auto on aika käyttää vuosihuollossa. Voit siis jatkaa huoletta matkaasi. Mikäli öljykannun kuva syttyy ajon aikana tai palaa kojetaulussa jatkuvasti, sammuta välittömästi moottori ja keskeytä ajaminen. Ota tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Change Engine Oil Soon tai Oil Change Required -ilmoitukset ovat autonvalmistaja Fordin asettamien vuosihuoltorajojen automaattisia ilmoituksia, jotka muistuttavat pakun seuraavasta öljynvaihtohuollosta. Huollamme autot oman huolto-ohjelmamme mukaisesti paljon useammin kuin tehdas vaatii, eli nämä auton omat ilmoitukset voi jättää huomioimatta. Auto toimii normaalisti ilmoituksesta huolimatta.

En ole saanut varausvahvistusta sähköpostiini.

Varausvahvistusviestimme menevät harmillisen usein sähköpostin roskaposti- tai mainoskansioon. Helpoimmin löydät viestimme, jos käytät sähköpostisi hakutoimintoa ja haet sieltä kaikki viestit, joissa mainitaan PakuOvelle.com.

AdBlue-neste lopussa.

AdBlue on modernien dieselautojen päästöjä pienentävä aine, jota tulee aina olla auton erillisessä AdBlue-tankissa.

Jos auto ilmoittaa kojetaululla virtojen päälle kytkemisen yhteydessä AdBluen olevan vähissä, auton toimintamatka (kilometrimäärä) näkyy ilmoituksessa. 

Jos toimintamatkaa on jäljellä enemmän kuin sinulla tulee ajosi aikana kilometrejä, toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. Ilmoitathan kuitenkin asiasta sähköpostitse osoitteeseen info@pakuovelle.com.

Jos toimintamatkaa on jäljellä liian vähän ja joudut lisäämään AdBlueta itse, ole hyvä ja aja lähimmälle huoltoasemalle ja osta pieni määrä (esim n. 3 litraa) AdBlueta. Neste lisätään pakun polttoaineluukun alapuolella olevan mustan läpän takaa löytyvään täyttöaukkoon, jonka päällä on sininen kierrekorkki.

Mikäli joudut ostamaan ja lisäämään AdBlueta varauksesi aikana, toimita kuva ostokuitista osoitteeseen info@pakuovelle.com ja kerro meille asiasta.

Jarrupalojen huoltoilmoitus.

Brake Pad Wear Service Now -ilmoitus tarkoittaa sitä, että pakun jarrupalat ovat pian vaihdon tarpeessa. Mikäli ilmoitus tulee kojetauluun, mutta jarruttaessa ei kuulu ylimääräistä ääntä ja auton vauhti hidastuu halutulla voimakkuudella, ilmoitus ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä. Mikäli ylimääräistä ääntä kuuluu tai muuta huolestuttavaa oireilua ilmenee, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Kytkin jää ajon aikana pohjaan.

Jos auton kytkin jää pohjaan yllättäen, nosta kytkin takaisin normaaliin asentoon asettamalla jalka (tai käsi) kytkimen alle, ja vetämällä itseäsi kohti. Kytkin ei ole rikki, kyseessä on tyyppivika.


Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Aiheutin uuden vaurion vuokraamani autoon.

Mikäli vaurio ei estä autolla ajamista, voit jatkaa vuokraasi samalla autolla. Lähetä asiasta mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen noin viikon kuluessa auton vuokraamisesta.

Aiheutin vuokraamallani autolla vahingon toiseen ajoneuvoon / toisen osapuolen omaisuuteen.

Kirjaa ylös toisen osapuolen yhteystiedot. Mikäli kyseessä on ajoneuvo, ota ylös myös auton rekisterinumero. Voit jatkaa vuokraasi, jos vuokraamaasi autoon ei tullut ajamisen estäviä vaurioita. Tarkempaa selvitystä vaativissa tapauksissa ota yhteys poliisiin sekä asiakaspalveluumme. Lähetä asiasta mahdollisimman tarkka kuvaus sähköpostiosoitteeseemme info@pakuovelle.com. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen noin viikon kuluessa auton vuokraamisesta.

Jos aiheutan autoon vain pienen naarmun, joudunko silti maksamaan korvauksena koko korvausvastuun?

Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Korvausvastuu on korvattavan summan yläraja yhtä vahinkoa kohden.

Vuokraukseni aikana toinen osapuoli vahingoitti autoa sen ollessa parkissa, eikä tekijä ole tiedossa. Joudunko silti korvaamaan vahingon?

Valitettavasti vuokraaja joutuu korvaamaan vahingon, koska auto on vuokrauksen aikana vuokraajan vastuulla. Toisen osapuolen liikennevakuutus korvaa vahingot ainoastaan, mikäli tämä myöntää aiheuttaneensa vahingon. Jos tekijä on poistunut paikalta, eikä tämä ole tiedossa, vahingot korvaa auton vuokraaja.

Sain vuokrauksen aikana pysäköintivirhemaksun.

Sekä kunnalliset pysäköintivirhemaksut että yksityisoikeudelliset pysäköinninvalvontamaksut ovat kuljettajakohtaisia, joten joudut ne itse maksamaan. Mikäli maksu jää maksamatta, PakuOvelle.com ilmoittaa kuljettajan tiedot laskuttavalle taholle, joka kohdistaa laskutuksen suoraan auton vuokraajalle.

Ajaessani vuokraamaani autoa automaattisen liikennevalvonnan kamera otti kuvan, eli todennäköisesti ajoin ylinopeutta.

Poliisi tiedustelee liikennevalvontalaitteilla kuvatuissa ylinopeustapauksissa kuljettajan tietoja PakuOvelle.comilta. Ilmoitamme kuljettajan tiedot poliisille, joka hoitaa asian jatkokäsittelyn.