Varaa tästä

Usein kysytyt kysymykset

Pakettiauton vuokraamiseen saattaa liittyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olemme koostaneet yhteen useimmiten esitettyjä kysymyksiä sekä ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Mikäli et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@pakuovelle.com tai arkisin 8:30 - 15:30 puh. 0600 419 89 (0,99 € / min + ppm / mobiilimatkapuhelinmaksu).

Auton vuokraaminen Vuokrauksen aikana Autot Vuokrauksen jälkeen Ongelmatilanteet Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Auton vuokraaminen

Maksetaanko vuokran hinta autoa noutaessa vai vasta palautuksen yhteydessä?

Itsepalveluvaraus maksetaan aina etukäteen verkkomaksuna tai muulla valitulla tavalla. Palveluvarauksen voi maksaa etukäteen tai  vasta autoa noutaessa. Palveluvarauksessa maksetaan tankkauspalvelumaksua 40 snt / ajettu kilometri palautuksen yhteydessä, mikäli asiakas ei ole itse tankannut autoa. Itsepalveluvarauksessa asiakkaan tulee tankata itse auto ennen varauksen loppumista. Mikäli asiakas ei ole tankannut itsepalveluvarauksessa autoa, veloitetaan tankkauksesta jälkikäteen laskulla 50 € + 40 snt / ajettu kilometri.

Voinko maksaa American Express – tai Diners Club – kortilla?

Kyseiset kortit eivät kelpaa maksuvälineenä paikan päällä maksettaessa. Maksamalla vuokrauksen ennakkoon verkossa, voit valita maksukortiksi myös Dinersin tai Amexin. Verkkomaksun voi suorittaa myös pankkitililtä tai monilla muilla maksuvaihtoehdoilla. Paikan päällä maksettaessa meillä käyvät maksuvälineenä pankkikortti, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro ja Eurocard.

Haluan vuokrata tietynmallisen auton. Voinko varata määrätyn automallin etukäteen?

Niissä toimipisteissä, joissa on tarjolla useampia automalleja, ei voi varata etukäteen tiettyä mallia. Varausta tehdessä voit esittää toiveen haluamastasi autosta. Pyrimme täyttämään toiveet parhaamme mukaan. Osalla toimipisteillämme on tarjolla vain yhtä automallia, jolloin automalliin ei voi vaikuttaa. Toimipaikkakohtaisen valikoiman löydät Noutopisteet-sivulta.

Voinko palauttaa auton johonkin muuhun toimipisteeseen kuin noutopaikkaan?

Auto on aina palautettava samaan paikkaan, josta se on noudettu.

Olen tehnyt varauksen omalla nimelläni, mutta voiko auton noutaa toinen henkilö?

Kyllä voi, mikäli kyseessä on palveluvaraus. Varauksen tekijän ja auton noutavan henkilön ei tarvitse olla sama. Autoa noutaessa tulee tietää, millä nimellä varaus on tehty, minkä lisäksi mukana on oltava ajokortti ja kortti maksamista varten. Maksuvälinettä ei tarvita, mikäli varaus on maksettu ennakkoon verkossa. Varauksen tekijän kannattaa välittää auton noutavalle henkilölle saapumisohjeet toimipisteellemme. Vuokrasopimus tehdään aina ajokortin esittävän henkilön kanssa. Huomioithan, että itsepalveluvaraus tehdään aina kuljettajan tiedoilla.

Olen hävittänyt ajokorttini. Voinko silti vuokrata auton?

Autoa vuokrattaessa kuljettajalla on aina oltava mukana voimassa oleva fyysinen ajokortti tai mobiiliajokortti. Myös poliisin myöntämä väliaikainen ajokortti tai Trafin verkkosivuilta tulostettava todistus ajo-oikeudesta yhdessä virallisen voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen kanssa kelpaa. Mikäli ajokorttia ei ole mukana, auton vuokraaminen ei ole mahdollista. Voit tulostaa ajokorttiotteen Trafin sivuilta tästä.

Minulla ei ole ajokorttia. Voinko silti tehdä varauksen nimelläni?

Kyllä voit, mikäli kyseessä on palveluvaraus, tällöin varauksen voi tehdä kuka tahansa. Riittää, että kuljettajalla on ajokortti. Vuokrasopimus tehdään aina ajokortin esittävän henkilön kanssa.
Itsepalveluvarauksissa varaus tehdään aina kuljettajan tiedoilla.

Varaus on omalla nimelläni, mutta kuljettajana toimii toinen henkilö. Joudunko maksamaan lisämaksun ylimääräisestä kuljettajasta?

Palveluvarauksessa et, vuokrahinta sisältää ajo-oikeuden yhdelle kuljettajalle. Ainoastaan silloin, jos autolle haluaa nimetä useamman kuljettajan, maksavat lisäkuskit 10 € / kpl. Itsepalveluvarauksessa varaus tehdään aina kuljettajan nimellä.

Haluan itse olla auton vuokraaja ja siten kantaa vastuun mahdollisissa vahinkotapauksissa, mutta kuljettajana toimisi eri henkilö. Onko tämä mahdollista?

Palveluvarauksessa se henkilö, joka esittää ajokorttinsa autoa vuokrattaessa ja allekirjoittaa vuokrasopimuksen on vuokraaja ja näin ollen kantaa vastuun mahdollisissa vahinkotapauksissa. Mikäli haluat vuokrata auton omiin nimiisi, mutta kuljettajaksi eri henkilön, tulee sinun esittää oma ajokorttisi autoa vuokratessa ja allekirjoittaa vuokrasopimus. Toinen henkilö voidaan nimetä auton lisäkuljettajaksi 10 euron lisämaksusta. Henkilö, jolla ei ole ajokorttia ei voi toimia auton vuokraajana. Itsepalveluvarauksessa varaus tehdään aina kuljettajan nimellä.

Voiko auton vuokrata ulkomaalaisella ajokortilla?

Kyllä voi. Ulkomaalainen voimassa oleva ajokortti kelpaa siinä missä suomalainenkin.

En ole suorittanut autokoulun ns. kakkosvaihetta, mutta ajokorttini on voimassa. Voinko silti vuokrata auton?

Kyllä voit. Voimassa oleva ajokortti riittää.

Onko auton vuokraamiseen ikärajaa?

Ei ole. Vuokraajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

Saako autoillanne mennä ulkomaille tai Ahvenanmaalle?

Autoillamme saa ajaa vain Suomen rajojen sisällä. Näin ollen Ahvenanmaalle saa mennä. Kilometrit ovat vapaat.

Voiko vuokrauksen maksaa sosiaaliviraston maksusitoumuksella?

Maksusitoumus ei kelpaa maksuvälineenä.

Mitä tarkoittaa noutopisteen nimen perässä oleva [P]?

Kyseinen piste on palvelupisteemme. Näiltä pisteiltä saat aina henkilökohtaista palvelua noutaessasi ja palauttaessasi auton.

Kuinka itsepalveluvaraukset toimivat?

Itsepalveluauton varaaminen toimii www-sivujen kautta kohdasta”Varaa Paku” tai puhelimitse asiakaspalvelusta. Varaus tehdään aina kuljettajan tiedoilla, ja se vaatii sähköisen tunnistautumisen ennen varauksen käyttöönottoa. Jos haluat lukea aiheesta lisää, klikkaa tästä.


Vuokrauksen aikana

Haluan pidentää varaustani, onko tämä mahdollista?

Varausta voi pidentää vuokran aikana, mikäli varaustilanteemme sen sallii. Varaus pidennetään aina viimeisimmän tekstiviestilinkin tai sähköpostin kautta, josta pääsee valitsemaan uuden sopivan ajankohdan. Varauksen pidentämisen hinta on alkaen 29 euroa/tunti. Mikäli puhelimitse pidennetään palvelupisteen varausta, hinta on alkaen 39 euroa/tunti.

Voinko palauttaa auton ennen sovittua palautusaikaa?

Kyllä voit. Aikaisemmasta palauttamisesta tulee aina ilmoittaa puhelimitse, jotta henkilökuntamme on varmasti paikalla. Ilmoita palautusaikeistasi hyvissä ajoin etukäteen. Itsepalveluauton voi palauttaa koska tahansa. Varaus lopetetaan tekstiviestilinkin kautta.

 

Saanko hyvitystä, jos palautan auton aikaisemmin?

Emme hyvitä ennen sovittua palautusaikaa palautetuista vuokrauksista.


Autot

Saako pakettiautojanne ajaa B-kortilla?

Kyllä saa.

Onko teillä saatavilla automaattivaihteisia autoja?

Kaikki IKEA Espoon ja IKEA Vantaan autot ovat automaattivaihteisia. Automaattivaihteisia autoja saattaa olla myös muilla toimipisteillä, mutta emme voi taata niiden saatavuutta.

Onko autoissanne vetokoukkua?

Ei ole.

Onko autoissanne ilmastointi?

Kaikissa autoissamme on ilmastointi vakiovarusteena. Lisäksi kaikissa autoissamme on muita ajomukavuutta edistäviä varusteita, kuten vakionopeudensäädin sekä peruutustutka tai –kamera.

Montako henkilöä autoon mahtuu?

Pakettiautojemme kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa ja tila-autojen kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kuusi matkustajaa.

Voiko autoihinne asentaa lapsen turvaistuimen?

Kyllä voi. Pakettiautoissamme ei ole turvatyynyä matkustajien paikoilla, joten turvaistuimen voi asentaa.

Saako autoissanne kuljettaa lemmikkieläimiä?

Lemmikkien kuljettaminen autoissamme on kielletty.


Vuokrauksen jälkeen

Tankkasin autoon liikaa polttoainetta, voinko saada ylimääräisestä tankkauksesta hyvitystä?

Mikäli kyseessä on palveluvaraus, emme valitettavasti hyvitä liikatankkauksista. Mikäli kyseessä on itsepalveluvaraus, lähetä sähköpostitse kuitti tankkaamastasi polttoaineesta osoitteeseen info@pakuovelle.com. Kerro viestissäsi varauksesi tiedot ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta. Ilmoita viestissäsi myös tilinumerosi. Hyvityksen voi myös saada PakuRahana. Jokainen tapaus käsitellään erikseen, mutta pääsääntöisesti hyvitämme ylimääräisen polttoaineen osuuden. Tapausten käsittelyaika on noin viikko.

Omaisuuttani saattoi jäädä vuokraamaani autoon, mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Ota yhteyttä sähköpostitse info@pakuovelle.com. Voimme tarkistaa löytötavaroistamme sekä vuokraamastasi autosta, onko omaisuutesi mahdollisesti tallessa. Tarkastamisessa saattaa olla viivettä, ja tarkastamismaksu 25 euroa veloitetaan jokaisesta tarkastuksesta riippumatta siitä löytyykö kadonnut omaisuus. PakuOvelle.com ei vastaa autoon jätetystä omaisuudesta.

Unohdin palauttaa autoon kuuluneet nokkakärryt ja maksoin 150 euroa nokkakärryjen panttimaksua. Saanko pantin takaisin, jos palautan nokkakärryt?

Kyllä, jos palautat nokkakärryt kolmen vuorokauden kuluessa. Nokkakärryjen palauttamisesta on sovittava etukäteen puhelimitse vuokraamon kanssa. Palauttaessasi nokkakärryjä henkilökuntamme kirjaa ylös tilinumerosi ja pantti maksetaan takaisin noin viikon kuluessa.


Ongelmatilanteet

Auto ei käynnisty, mitä teen?

Varmista, että kytkin on käynnistäessä pohjassa. Kovilla pakkasilla, hehkuta moottoria riittävän pitkään ennen käynnistystä. Moottorin saa käynnistää, kun hehkutuksen merkkivalo sammuu. Mikäli mahdollista, kokeile käynnistää auto antamalla käynnistyskaapeleilla toisesta autosta apuvirtaa.

Auton avain ei käänny virtalukossa.

Todennäköisesti rattilukko on päällä. Käännä kevyesti rattia samaan aikaan, kun käännät avainta. Varmista, että olet käynnistämässä autoa varmasti kyseisen auton omalla avaimella.

Auton ovet eivät mene lukkoon.

Varmista, että jokainen ovi on varmasti kunnolla kiinni. Jos yksikin ovi on edes hieman raollaan, ovet eivät lukitu. Auton avaimen kaukosäädin ei välttämättä toimi. Lukitse ovet mekaanisesti kääntämällä avainta kuljettajan oven lukkopesässä.

Autoa ajaessa kuuluu piipittävä merkkiääni.

Käsijarru saattaa olla päällä. Varmista, että käsijarru on varmasti täysin ala-asennossa ja kokonaan kytketty pois päältä. Merkkiääni kuuluu myös, jos kuljettajalla ei ole turvavyö kiinnitettynä. Samoin, jos jokin ovi on jäänyt auki, auto ilmoittaa siitä merkkiäänellä ja kojetaulussa palaa avoimen oven symboli.

Tuulilasin pyyhkijä irtosi kesken ajon.

Pysähdy ja tarvittaessa vaihda apukuskin puoleinen pyyhkijä kuljettajan puolelle, jotta voit tilapäisesti jatkaa matkaa. Pyyhkijän metallivarsi tulee ehdottomasti nostaa yläasentoon, jottei se hankaa tuulilasia. Aja lähimmälle huoltoasemalle tai korjaamolle ja osta autoon uusi pyyhkijä. Säilytä kuitti. Ilmoita asiasta autoa palauttaessasi PakuOvelle.comin henkilökunnalle, joka kirjaa ylös tilinumerosi. Kustannukset hyvitetään myöhemmin tilillesi. Jos tarvitset apua, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Tankkasin autoon vahingossa bensiiniä dieselin sijaan.

Älä missään nimessä käynnistä autoa. Jos auto on ehditty käynnistää, sammuta moottori välittömästi ja keskeytä ajaminen. Ota yhteys puhelimitse asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. Valitettavasti väärästä tankkauksesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan asiakkaalta omavastuun ylärajaan asti.

Auto juuttui lumihankeen, enkä saa autoa liikkeelle.

Kokeile hiekoittaa alue eturenkaiden alta ja ympäriltä. Mikäli mahdollista, hae huoltoasemalta jäänsulatusainetta ja levitä sitä eturenkaiden alle. Mikäli auto ei lähde liikkeelle työntämällä, kutsu paikalle hinausauto. Valitettavasti lumihankeen juuttuminen ei johdu auton teknisistä ominaisuuksista, joten mahdolliset hinauskustannukset on asiakkaan itse korvattava.

Auton kojetauluun syttyi moottorin toimintahäiriön valo.

Mikäli auto ei oireile ajaessa mitenkään, voit jatkaa matkaa. Jos auto ei toimi normaalisti, keskeytä ajaminen ja ota yhteys asiakaspalveluumme.

Käynnistyksen jälkeen auton kojetaulussa vilkkuu öljykannun kuva.

Mikäli öljykannun kuva vilkkuu hetken käynnistyksen jälkeen, tarkoittaa se ainoastaan sitä, että auto on aika käyttää vuosihuollossa. Voit siis jatkaa huoletta matkaasi. Mikäli öljykannun kuva syttyy ajon aikana tai palaa kojetaulussa jatkuvasti, sammuta välittömästi moottori ja keskeytä ajaminen. Ota tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

En ole saanut varausvahvistusta sähköpostiini.

Varausvahvistusviestimme menevät harmillisen usein sähköpostin roskaposti- tai mainoskansioon. Helpoimmin löydät viestimme, jos käytät sähköpostisi hakutoimintoa ja haet sieltä kaikki viestit, joissa mainitaan PakuOvelle.com.


Liikennevahingot ja viranomaismaksut

Aiheutin uuden vaurion vuokraamani autoon.

Mikäli vaurio ei estä autolla ajamista, voit jatkaa vuokraasi samalla autolla. Ilmoita asiasta henkilökunnallemme auton palautuksen yhteydessä. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen noin viikon kuluessa auton vuokraamisesta.

Aiheutin vuokraamallani autolla vahingon toiseen ajoneuvoon / toisen osapuolen omaisuuteen.

Kirjaa ylös toisen osapuolen yhteystiedot. Mikäli kyseessä on ajoneuvo, ota ylös myös auton rekisterinumero. Voit jatkaa vuokraasi, jos vuokraamaasi autoon ei tullut ajamisen estäviä vaurioita. Tarkempaa selvitystä vaativissa tapauksissa ota yhteys poliisiin sekä asiakaspalveluumme. Ilmoita asiasta henkilökunnallemme auton palautuksen yhteydessä. Otamme yhteyttä vahingon korvaamiseen liittyen noin viikon kuluessa auton vuokraamisesta.

Jos aiheutan autoon vain pienen naarmun, joudunko silti maksamaan korvauksena koko korvausvastuun?

Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Korvausvastuu on korvattavan summan yläraja yhtä vahinkoa kohden.

Vuokraukseni aikana toinen osapuoli vahingoitti autoa sen ollessa parkissa, eikä tekijä ole tiedossa. Joudunko silti korvaamaan vahingon?

Valitettavasti vuokraaja joutuu korvaamaan vahingon, koska auto on vuokrauksen aikana vuokraajan vastuulla. Toisen osapuolen liikennevakuutus korvaa vahingot ainoastaan, mikäli tämä myöntää aiheuttaneensa vahingon. Jos tekijä on poistunut paikalta, eikä tämä ole tiedossa, vahingot korvaa auton vuokraaja.

Sain vuokrauksen aikana pysäköintivirhemaksun.

Sekä kunnalliset pysäköintivirhemaksut että yksityisoikeudelliset pysäköinninvalvontamaksut ovat kuljettajakohtaisia, joten joudut ne itse maksamaan. Mikäli maksu jää maksamatta, PakuOvelle.com ilmoittaa kuljettajan tiedot laskuttavalle taholle, joka kohdistaa laskutuksen suoraan auton vuokraajalle.

Ajaessani vuokraamaani autoa automaattisen liikennevalvonnan kamera otti kuvan, eli todennäköisesti ajoin ylinopeutta.

Poliisi tiedustelee liikennevalvontalaitteilla kuvatuissa ylinopeustapauksissa kuljettajan tietoja PakuOvelle.comilta. Ilmoitamme kuljettajan tiedot poliisille, joka hoitaa asian jatkokäsittelyn.