Varaa tästä
Soita 029 7010 1010

Muuttolaatikoiden hintavertailu

Aiheita: Muutto Vinkit

Muuttolaatikoiden hintavertailu

Muuttamisella on tapana rohmuta melkoisen iso lovi kenen tahansa kukkarosta ja varsinkin tiukasta opiskelijabudjetista. Meiltä Pakuovelle.comista kysellään usein vinkkejä edullisista vuokralaatikoista, joten tarkan markan vartijoiden iloksi päätimme selvittää, mistä löytyy pääkaupunkiseudun edullisimmat muuttolaatikot.

Lähikaupasta saadut pahviset banaanilaatikot olisivat varmasti edullisin ratkaisu, mutta kuten jo edellisessä blogitekstissämme olemme todenneet, ne ovat muuttamiseen varsin kelvottomia.

Niinpä valitsimme vertailumme tuotteeksi ns. standardikokoisen muovisen muuttolaatikon, jonka leveys on n. 40 cm, pituus n. 60 cm ja syvyys n. 30 cm. Laatikot saa lastattua kätevästi päällekkäin ja tyhjänä ne on helppo pakata sisäkkäin.

Valitsimme vertailuumme viisi pääkaupunkiseudulla toimivaa muuttolaatikoita vuokraavaa yritystä. Päätimme toimia kuten normaali kuluttaja, joten kirjoitimme Googlen hakupalveluun hakusanat ”muuttolaatikot Helsinki”. Vertailun yritykset valikoituivat siis puhtaasti googlettamisen perusteella. Pyrimme toteuttamaan vertailun pienehkön tai keskikokoisen asunnon tarpeisiin, joten päätimme muuttolaatikoiden määräksi 30 ja vuokra-ajaksi kolme viikkoa. Käytännössä kaikki muuttolaatikoita vuokraavat yritykset tarjoavat vaihtoehdoiksi kotiinkuljetuksen laatikoiden noutamisen itse. Vertailussamme valitsimme kotiinkuljetuksen sekä noudon kotoa, joten hintoihin vaikuttivat myös toimituskulut.

Suomen Muuttolaatikko

Ensimmäisenä hakukonetuloksissa vastaan tulee Suomen Muuttolaatikko. Klikkauksen takaa selviää, että Suomen Muuttolaatikko tarjoaa laatikoita vuokralle kätevin pakettihinnoin. Kaikki paketit ovat kestoltaan kolme viikkoa, ainoastaan laatikoiden määrä vaihtelee. Listalta löytyy myös valitsemamme 30 laatikkoa ja hinta kyseiselle paketille on 45,00 euroa. Toimituskulut pääkaupunkiseudulle ovat 14,00 euroa / suunta, eli yhteishinta koko setille on 73,00 euroa. Vaikuttaa toistaiseksi edulliselta.

Lainalaatikko

Seuraavana hakutulosten joukosta silmille hyppää Lainalaatikko. Toisin kuin Suomen Muuttolaatikolla Lainalaatikolla ei näytä olevan valmiita pakettihintoja. Normaalin muuttolaatikon vuokrahinta on 0,19e / kpl / vrk. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen valitsemamme määrän ja keston hinnaksi tulee siis 119,70 euroa. Tähän kun lisätään toimituskuluja yhteensä 30,00 euroa, nousee hinta lähestulkoon 150,00 euroon.

Vuokralaatikot.fi

Seuraavaksi kokeilemme Vuokralaatikot.fi – palvelua. Suomen Muuttolaatikoiden tavoin myös Vuokralaatikot.fi julistaa heti etusivullaan valmiita pakettihintoja. Vuokralaatikot.fi voittaa täpärästi pakettihinnoissaan Suomen Muuttolaatikon. Toimituskuluineen kokonaishinta on 70,00 euroa, eli kolme euroa vähemmän kuin Suomen Muuttolaatikoilla.

Opiskelijamuutot.fi

Palaamme jälleen hakukonetuloksiin ja siirrymme seuraavaksi opiskelijamuutot.fi – sivustolle. Opiskelijamuutot tarjoaa laatikoille päiväkohtaista hinnoittelua, joka on 0,15e / kpl / vrk. Toimituskuluihin uppoaa yhteensä 30,00 euroa. Yhteishinnaksi muodostuu siis 124,50 euroa, jolla ei yllä vertailumme kärkipäähän.

Muuttolaatikko Helsinki

Viimeiseksi tarkastamme Muuttolaatikko Helsinki – nimisen toimijan. Laatikoiden hinnoittelu on täsmälleen sama kuin Opiskelijamuutoilla, eli pelkät laatikot kustantavat kolmen viikon ajalta 94,50 euroa. Kuljetukset ovat hivenen kalliimmat, 18,00 euroa per suunta, eli yhteishinta koko paketille on 130,50 euroa.

Hintavertailu — 30 muuttolaatikkoa kolmeksi viikoksi kotiinkuljetettuna sekä noudettuna

Yritys Laatikoiden hinta Toimituskulut Yhteensä
Vuokralaatikot.fi 40 € 30 € 70 €  Halvin
Suomen Muuttolaatikko 45 € 28 € 73 € 
Opiskelijamuutot 94,50 € 30 € 124,50 €
Muuttolaatikko Helsinki 94,50 € 36 € 130,50 €
Lainalaatikko 119,70 € 30 € 149,70 €

Vertailumme tulos ei vaadi sen kummempaa tilastoanalytiikkaa. Vuokralaatikot.fi on selvästi edullisin eikä Suomen Muuttolaatikko jää siitä kovin kauas. Kolme muuta yritystä ovat listahinnoiltaan edellä mainittuja huomattavasti kalliimpia.

Käytännössä kaikilta vertailemiltamme yrityksiltä on myös mahdollista pyytää muuttolaatikoista erillinen tarjous, mutta tässä vertailussa emme ole huomioineet mahdollisia tarjouksia tai räätälöityjä hintoja. Vertailumme perustuu täysin yritysten itsensä nettisivuillaan ilmoittamiin listahintoihin. Toimituskulut ovat voimassa ainoastaan pääkaupunkiseudun alueella. Lisäksi vertailemamme yritykset sijoittuvat paremmuusjärjestykseen ainoastaan hinnan, eivät esimerkiksi tuotteen tai palvelun laadun perusteella. Pakuovelle.com ei toimi yhteistyössä em. yritysten kanssa, eikä näin ollen vastaa hintojen muutoksista tai oikeellisuudesta.

Tomi Sinisalo, PakuOvelle.com